93/2/30
10:56 ع
الماس های معروف جهان به دلایل مختلفی معروف شده اند. برخی به خاطر اندازه و برخی دیگر به خاطر زیبایی و رنگ. ولی علت اصلی، شاید گذشته یا تاریخی باشد که آن الماس تجربه نموده است. در اینجا تعدادی از معروفترین الماسهای دنیا را معرفی می کنیم. اما قبل از آن، لازم به یادآوری است که گوهرها بخصوص الماس با واحد قیراط سنجیده میشوند. در واقع هر قیراط 0/2 گرم وزن داشته و یابه عبارتی هر گرم برابر با 5 قیراط می باشد.
با 92/108 قیراط وزن از میان الماسهای مشهور جهان، بی شک کوه نور افسانه ای ترین آنها به شمار می رود. این الماس از یک سنگ اولیه 186 قیراطی برش داده شد. سرگذشت پر نشیب و فراز و حیرت انگیز آن با تاریخ هند، افغانستان، ایران و انگلستان درآمیخته است. کوه نور در قرن شانزدهم میلادی، در دوران سلطنت بابر، بنیانگذار سلسله گورکانی هند پدیدارشد. سپس الماس مشهور به نوبت به دست شاه جهان(کسی که دستور ساختمان بنای تاج محل را داد) و اورنگ زیب(که تعصب دینی اش باعث اختلاف میان هندوان و مسلمانان شد) می رسد. این الماس توسط نادرشاه افشار (یکی از معروفترین جهانگشایان آسیا) درسال 1739 به ایران آورده شد و در آخر از انگلستان سر در آورد. کوه نور در سال 1850 به ملکه ویکتوریا اهدا شد. در دربار انگلیس بر روی آن تراش مجدد صورت گرفت و در تاج ملکه الیزابت دوم قرار گرفت. هم اکنون از این الماس در برج لندن(Landon Tower) نگهداری می شود.
الماس دریای نور
الماس تیفانی(Tiffany Diamond)
این الماس زرد رنگ 51/128 قیراط وزن دارد و در سال 1878 در معدن کیمبرلی افریقای جنوبی پیدا شد. سنگ برش نخورده آن 42/287 قیراط وزن داشت. این الماس توسط جواهرفروشان تیفانی در نیویورک خریداری، و در پاریس با 90 سطح برش داده شد.
الماس شاه(Shah Diamond)
این الماس 70/88 قیراط وزن دارد وهمان طور که در تصویر می بینید، برش این الماس با الماسهای دیگر کاملا متفاوت است. این الماس سطوح کلیواژ را بخوبی نشان می دهد. سنگ اولیه این الماس 95 قیراط وزن داشت، که پس از برش بصورت برش قطعی به 7/88 قیراط تقلیل یافت.
بی نظیر بودن الماس شاه به این دلیل می باشد که در سه سطح این الماس نام سه پادشاه مالک این الماس حک شده است . جهانگیر شاه، جهان شاه و فتحعلی شاه اسامی این پادشاهان است. این الماس در هنگام حمله نادر شاه در سال 1739 بوسیله نادر شاه افشار به ایران آورده شد، بعدها طی حوادثی به روسیه رفت و در سال 1829 به تزار نیکلاس اول اهدا شد. از این الماس هم اکنون در کاخ کرملین مسکو نگهداری می شود
الماس امید (Hope Diamond)
الماسی آبی رنگ با وزن 52/45 قیراط. این الماس در سال 1830 بوسیله یک بانکدار امریکایی بنام H-Ph Hope خریداری شده و دوباره برش داده شد. از سال 1958 از این الماس در انستیتو اسمیت زونیای واشنگتن نگهداری می شود.
الماس ناساک (Nassak Diamond)
با 38/43 قیراط وزن . این الماس در ابتدا بیش از 90 قیراط وزن داشته و در معبد شیوا نزدیک ناساک هند از آن نگهداری می شد. در سال 1818 این معبد توسط انگلستان غارت شد و در سال 1927 به نیویورک رفت و در آنجا تراش مجدد داده شد. در سال 1977 بوسیله پادشاه عربستان سعودی خریداری شد و هم اکنون در تملک این پادشاهی است .
الماس درسدن (Dresden Diamond)
این الماس به رنگ سبز بوده و 41 قیراط وزن دارد. محل پیدایش آن بطور دقیق مشخص نیست، ولی احتمالا بایستی از هندوستان آمده باشد. از تاریخچه این الماس تا سال 1742 میلادی اطلاعی در دست نیست، در این زمان بود که این الماس به فردریخ اگوست دوم دوک ساکسونی فروخته شد. در حال حاضر این الماس در بنای طاق سبز(Green Vaults) شهر درسدن آلمان نگهداری می شود.
ستاره افریقا یا کولینان یک (Cullinan I Diamond)
با 20/530 قیراط وزن ، سنگ برش نخورده این الماس 3106 قیراط وزن داشت. سپس این سنگ توسط سرتوماس کولینان رئیس کمپانی معدن به 105 قطعه برش داده شد که بزرگترین آن کولینان یک نام گرفت. برش این الماس ها بوسیله تجارتخانه آشر در آمستردام صورت گرفت . این الماس بعدها به ادوارد هفتم، پادشاه انگلستان داده شده و بر روی عصای سلطنتی نصب گردید. هم اکنون از این الماس در برج لندن(Tower of London) نگهداری می شود.
الماس سنسی (Sancy Diamond)
با 55 قیراط وزن ، گفته می شود که این الماس توسط پادشاه چارلز در طی دهه 1470 مورد استفاده قرار می گرفته است. در سال 1570 این الماس بوسیله سیگنیور دو سنسی (همنام با الماس ) سفیر کبیر فرانسه به ترکیه رفت. هم اکنون، الماس سنسی جهت نمایش در موزه لوور پاریس قرار دارد.
الماس کولینان چهار( Cullinan IV Diamond )
و الماسی که پایین تر قرار دارد کولینان سوم است
با وزن 60/63 قیراط. این الماس نیز یکی از 105 قطعه برش خورده. از بزرگترین کریستال های الماس برش نخورده پیدا شده در جهان می باشد. این الماس در تاج ملکه مری قرار گرفت و بعدها به عنوان سنجاق سینه تزئینی از آن استفاده شد. هم اکنون در برج لندن از آن نگهداری می شود.